Stop cirkus delfiner i fangenskab

En af de største oplevelser i mit liv var at dykke med vilde delfiner i havet ud fra Key West i Miami. En af de værste oplevelser var da jeg var med min kæreste på et Vouge foto shoot i Valencia i Spaien og kunden inviterede os med til et spækhgger show for dyr i fangenskab. Jeg synes at man kunne se på dyrene hvor triste de så ud i deres blik og det endte med at jeg måtte gå ud og kaste op så forfærdeligt var det at se på.

Hvis du ikke har set filmen “Smagen af rust og ben” kan den virkelig anbefales: 

PLEASE hjælp de stakkels dyr: Skriv under her:

Tak til cannabis for færre smerter og bedre søvn

Jeg er gået over til cannabis….fordi jeg orker ikke længere at have så ondt og fordi jeg er til alternativ behandling og især når det virker. Det fortæller jeg lidt om i videoen herunder, men først en lille fortælling om mit cannabis eventyr. Forrige år var der en af mine venners venners store datter, der skulle rejse til udlandet på skoleophold og havde plantet en lille hær af hampfrø i potter og nu ikke kunne passe dem. Hun havde lejet sin lejlighed og kolonihave ud og ingen turde have de planter stående. Det ender med at jeg siger, at de da godt kan overvintre hos mig, uden at jeg fatter hvad det vil sige. Jeg får en plantekasse, men mange så spirer på ca 5 cm. Dem sår jeg ud i haven og stiller så tre stk. i en kæmpe potte på terrassen. Næste gang jeg er i sommerhus må jeg konstatere at alle planterne i haven er væk, pist væk. Som taget op med rod og jeg tænker at de må være i høj kurs og være blevet stjålet…indtil jeg fortæller nogle venner om det og de fortæller at Bambi er meget glad for friske grønne planter. Så den lokale Bambi må zig-zagge pisseskæv rundt i kvarteret. Dog står de små stiklinger stadig i potten. De vokser som ukrudt og er ca 10 cm højere hver gang jeg kommer. I September måned tager jeg til Lesbos på forretningsudvikling og lidt ferie men ender med at indsamle mange tons tøj til nødhjælp, som bliver sendt i forvejen og tager selv 13 kufferter med til at dele ud til de indkomne flygtninge. Det ender mere flere ture til Lesbos og stiftelse af NGO´en Fair Welcome og derfor er jeg stort set ikke i mit sommerhus i de næste mange måneder, før i December hvor jeg må op og rydde om efter en orkan, som har kastet stole op i træerne og væltet træer omkuld, så det ligenede et Mikadospil i haven. Jeg lagde godt mærke til hampplanen der var blevet 2 meter høj og nu så meget trist ud efter de første nætter med frostvejr.

Det sjove er at planten må have sat et frø, for i år begyndte der trods alle odds at vokse en plante op og denne gang spurgte jeg omkring hvad jeg ville kunne bruge denne plante til. Mest fordi at mange taler om dens stærke smertelindrende virkning og antioxidanter, men ingen kendte rigtig til gode opskrifter og lign. Dog fik jeg af vide at jeg kunne juice planten og eftersom jeg juicer dagligt, virkede det som en oplagt idé. Det gjorde jeg så, tog en del og kylede det i maskinen med spinat, æbler, ingefær og gulerødder, det kom der 3 skønne glas ud af, som jeg begejstret bød min søn og svigerdatter på….. efter en halv time havde vi alle været på toilettet med ræsermave, så min docering var måske ikke på toppen og det havde ingen ellers effekt. Jeg har senere set denne Weed Grandma (video længere nede) lave juice og der bruger de kun bladene og jeg tog topskud og hele baduljen. Men bortset fra det det smagte juicen ret godt. Nå men nu har jeg lært at man skal trimme planten og hænge den til tørre et varmt og mørkt sted og så ved jeg ikke helt hvad der skal ske, det kan vel max blive til een joint og eftersom jeg hader at ryge, så må en anden nok teste den del. Så nu har jeg vist forsøgt mig nok med den ene plante og har nu fundet den sprøjte frem med cannabisolie, lavet på ordentlig vis, som min kæreste efterlod inden han desværre døde af cancer for et par år siden. Han havde til gengæld meget stor glæde af olien, som han tog en knivspids af lige inden sengetid. Han fortalte at hvis han vågnede i løbet af natten, følte han sig hammer skæv og det brød han sig virkelig ikke om, så derfor har jeg været meget tilbageholdende med det her gøjl, da jeg heller ikke bryder mig om at være skæv, men jeg må indrømme at det ikke har den virkning på mig…så enten er olien blevet for gammel eller også virker det forskelligt på hvem vi er og hvad vi dealer med.

Jeg har imellemtiden fundet ud af at den smerteklinik jeg kom på inde i Farvergade, da jeg skulle have behandling for min nedsunken forfod og hælspore efter en Himalaya tur i klip-klappere og hvor jeg ugentligt fik laserbehandlinger, nu har fået ny ejer, som er stor fortaler for cannabis som smertelindring og iøvrigt legalisering. Tina Hornsted har ydernummer 201138 og det er muligt via egen læge at få henvisning til hendes smerteklinik, se mere her.

Og eller kan du her finde en opskrift på at lave olien selv. God fornøjelse;-)

“Its in your hands” FAIR WELCOME støttekoncert

Jeg har taget invitiativ til denne støttekoncert tilbage i November, affødt af vores ture til Lesbos og nystiftede NGO, Fair Welcome. Vi vil gerne give dig en oplevelse, når du samtidig støtter et godt formål. I Fair Welcome har vi valgt lige nu at fokusere på Mennesker på flugt, i linien fra Lesbos til Danmark. Dog vil vi fremadrettet også støtte andre grupper som ensomme, hjemløse og andre grupper som føler sig uden for fællesskabet. “Its in your hands” too….og du kan være med til at støtte op og tage del i vores arbejde. Det kommer jeg til at fortælle meget mere om….stay tuned!!!! Men nu skal du først og fremmest sikre dig en billet til dette forrygende arrangement torsdag d. 11. Feb 2016 – Køb billet her:

WM Halv maraton lige forbi mit vindue

Mine 15 årige piger og jeg var på gaden tidligt for at få styr på konfirmationsforberedelser. Det var så fedt at cykle på gaderne helt alene, alt var spærret af til halv maraton. Vi fik hurtigt styr på vores indkøb og valgte så en plads i solen på Madklubben på Vesterbrogade, med de bedste pladser first row til løbet. Carla fik pakket sine sko ud af genanvendte plastikrester fra Melissa. Jeg er stolt af at have en unge, som forsøgr at finde et bæredygtigt produkt til sit konfirmations outfit. Vi fik frokost og mødte en masse vi kendte. Så startede løbet med de hurtigeste gazeller fra Kenya jeg nogensinde har set. Hold nu kæft nogle lange skridt de kunne tage. Først kvinderne og så mændende… stemningen var vild og kåd og som at have sommerfest/vejfest i sit eget kvarter. København eller nærmere Vesterbro er nu altid gode for gadefester som Distortion og  Saxogadefest, jeg elsker det. Min søn Marcus og hans bedste veninde Nanna kom forbi og festen forsatte… vi heppede på alt og alle og råbte folks navn og tilskyndede dem til at spurte de sidste 2 kilometer….Jeg anede ikke at jeg ville blive så grebet af dette hype. Har så stor respekt for det de er igennem. Jeg så en blind, flere med kemo frisure, overvægtige, mænd med fuldskæg, udklædte, børn og så alle mulige i støttestrømper og neon. Nogle var meget fokuserede andre (meget få) havde mega overskud og grinte eller råbte tilbage, nogle gav high five, de fleste led ad pommeren til med fråde om munden. Men vi kunne se at det gjorde en forskel at vi heppede og de gav high five og kom op i gear også dem der var blevet gående, skadede eller var ved at give op. Derfor har jeg så en meget rusten stemme nu… men er høj på at andre har nået et mål. Formentlig et delmål, en milepæl eller et personligt mål. Damn det er sejt.  RESPEKT til alt og alle om dette løb.

Bær Nelson Mandela om håndledet

Min helt, min rollemodel igennem min barndom, ungdom og i hele mit voksne liv, Nelson Mandela er sovet stille ind. Han har om nogen vist at “Alt er muligt” hvis man er visionær. Derfor betænkte jeg mig ikke i et sekund da jeg blev tilbudt at blive kommunikation og pressechef i Danmark for hans Bangle 46664 projekt. Mit arbejde består i at lave visuel kommunikation af vores kendte ambassadører, og skabe formidling via medier for at få det vigtige budskab så langt ud som muligt. Vi laver forskellige arrangementer via mit firma Fairstyles og vores sammenarbejdspartnere. Og det super cool er at DU kan få en lille bid af projektet uden at det vælter dit budget. For bare 260 kr. kan du få det sejeste armbånd, så du stolt kan vise din support for Nelson Mandela frem og samtidig hjælpe en masse familier med hiv/aids i Syd Afrika. Faktisk har vi samlet så mange penge ind over de sidste 3 år at vi nu er ved at indrette gamle skibs containere, som biblioteker og sætte dem ud i de små landsbyer, hvor rigtig mange børn ikke har mulighed for at gå i skole, da det ligger for langt væk og de skal passe deres daglige pligter.

Jeg har fået det fine erhverv at sælge en del af de kun 2000 gummi coatede kobber armbånd der er lavet på verdensplan, så skal du have en bid af Nelson Mandela og forsat støtte den kamp kan har startet, så skal du skynde dig.

Send en mail med bestilling og din adresse til: charli@fairstyles.dk, overfør pengene på Mobile Pay 40 51 59 90 – med dit navn og modtag bangles med posten. Eller kom forbi Fairstyles, Isafjordsgade 15, 2300 Kbh S,  på Bryggen Fredag d. 3 Januar. ml. kl. 12-15

Fredag d. 3 Januar er sidste mulighed, da alle med Madibas cellenummer skal sendes retur til Syd Afrika, så skynd dig. Vi har udsolgt af kobber og sorte, men har flere af farverne: Gummicoatede smalle kobber armbånd i 9 farver (hvid, gul, orange, rød, rosa, lilla, grøn, blå)    260 kr. + forsendelse.

Alle armbånd er nummereret.

“It always seems impossible until its done”  Nelson Mandela

 

One take sue

Der var engang hvor jeg skulle style en skuespiller, der kun gik under navnet “One take Sue”. Hun er oprindelig britisk med bor og arbejder i Danmark som skuespiller. Vi skulle inspille eller nærmere speake en del oplysnings videoer for Simcorp og det var det længste og mest indviklede manuskript jeg nogensinde havde set. Ikke engang marketingsafdelingen på Simcorp havde 100 % styr på de forskellige vendninger, som er et sprog og en måde man taler i de sammenhænge og som for os normale mennesker ikke giver mening overhovedet. Men det korte og det lange er at det var en fornøjelse at arbejde sammen med proffessionelle folk igen, Tony Lorenzen filmede og jeg skal love for at One-take Sue, alias Sue Hansen-Styles ikke skuffede. Hun lirerede teksten af og bum så var den i kassen. Respekt.

Knæk Cancer showet der gav alle gåsehud

I år har jeg lavet noget at det jeg er allermest stolt af i min pænt lange (ja, jeg er snart midaldrende) karriere. Jeg stylede og koordinerede mit første professionelle show i Bella Centeret under modeugen i 1992 og det har jeg så forsat med både i Bella Centeret men også i Magasin, på verdensudstillingen, Alt for damernes Guldknap show, Gallery, Femina messen, Rådhuset og alle de vidunderlige venues vi bruger under fashionweek. Det er blevet til et hav af afviklinger, nogen gange 19 shows på een modeuge. Og vi ligger vandret, jeg har som regel et større eller mindre entorrage af assistenter og kreative, koreografer, Dj´s osv. rendende lige i hælene. Det er altid skide sjovt og hyggeligt selvom vi dårlig har tid til at sove eller spise. Dog var denne gang så anderledes;-) At få et charity show på benene er een ting, men det her handlede om meget meget mere. Modellerne var alle brystopererede kvinder i kemoterapi, altså uden hår. Heller ikke øjenbryn og øjenvipper, så det var en fin lille udfordring til über make-up artisten Sine Ginsborgs make-up team, det klarede de nu ud over al forventning og alle følte sig smukke og taget godt om og de strålede på podiet, det er jo det vigtigeste. Mit team i FairStyles brugte mange måneder på planlægningen af tøj til spons, at ringe rundt til alle designerene eller eres pr agenter tager godt nok lang tid, især alle de opkald der går på svarer. Men qua mit lange virke i branchen, var det bare at få fat i dem og fortælle om det gode formål og så donerede de alle de lækreste designs fra deres kollektioner, der var dem muligt. Ikke een sagde nej tak.Vores vigtigeste mission (bortset fra at de 20 modeller skulle have den fedeste dag ever) var at samle penge ind til brystkræft forskning til foreningen A Race Against Breastcancer...og vi endte med en pulje på over 300.000 kr. Og der var et par modeller der bagefter fortalt at det havde været deres livs bedste oplevelse. Det er jeg så helt latterlige stolt af.  Se showet her og forstil dig hvor vildt det er at have sin familie siddende og hylde dig fordi du er kommet igennem et kæmpe bumb på vejen her i livet, LIVET som jo skal leves mens vi har det…Enjoy.

Breaking news, Nelson Mandela smiled today. Why?

I dag da jeg kom hjem fra arbejde på mit presse bureau FairStyles, hvor vi har haft en rolig dag med videooptagelse af en BodyRestart træningsvideo og fået synkroniseret alle vores enheder af mobile me, iclouds, kalendre og kontakter fik jeg et mindre chok, da jeg loggede på facebook. En af mine bekendte havde en opslag på sin væg om Nelson Mandelas død?????!!!! Jeg er den nye presseansvarlige for Nelson Mandelas Bangles 46664 kampagne i Danmark og havde ikke hørt noget. Hver dag taler vi sammen i organisationen og beder til at han lever længe endnu og især indtil Nelson Mandelas Day d. 18 Juli.

Vi har lige alle været samlet i den gode sags tjeneste på Toldboden hvor vi stolt kunne vise vores nye ambassaører frem. Mads Langer, Sarah Grünewald og Jesper Lohmann. De er alle meget ydmyge og stolte af at bære 46664 armbåndet og sprede det gode budskab og dermed samle penge til til aids og hiv ramte familier i Syd Afrika. Vores næste store mærkesag er at vi indretter gamle skibscontainere som biblioteker og sætter dem ud i de små landsbyer så børn som har for langt til skole kan få mulighed for at læse. Mads Langer gav 3 numre fra sit seneste album på så autentisk og ærlig vis, som kun han kan gøre det. Hør med her: Nå tilbage til den ufattelige dårlige smag jeg fik i munden over at nogen kan finde på at smide en nyhed SÅ VIGTIG på sin væg uden at tjekke rigtigheden af den. Jeg gik straks på Ritzaus, CNN og BBC og ingen af dem havde andet om Nelson Mandela end at han stadig har en alvorlig lungebetændelse for 4. gang i år, desværre. Jeg bad vedkommende om at fjerne sladderen med det samme og fik fat i Michael Hougesen, som er general manager i Europa….og nu kommer den gode nyhed. Direkte fra Sydafrika har vi fået af vide fra Zindzi, Mandela datter…. at Barack Obama er på vej til Sydafrika for at hilse på Mandela for sidste gang. Da Mandela fik det af vide lukkede han sine øjne og smilede. …..Jeg selv får helt kuldegysninger ved denne nyhed og glædes langt ind i sjælen.

Man tænker da på sex som handikappet, gør man ikk?

Det er jo ikke nogen hemmelighed at jeg laver en del velgørenhedsarbejde både som stylist, som storyteller, presse formidler via mit firma FairStyles men at jeg nu også har lavet charity reklamefilm i den gode sags tjeneste er nu lidt nyt. Jeg blev spurgt om jeg vil style en lidt kontroversiel film om handikappedes ret til at have et sexliv, eller i det mindste udleve deres sex fantasier… de fik mig allerede ved handikappede og sex. Jeg har selv arbejdet som handikap hjælper vikar og har ofte tænkt på- hvordan gør de? Har de ikke lyst? og når de har, hvordan slipper de så af med “kløen”? Det er eddermanme svært at gøre noget ved som lam eller et andet form for handikap. Derfor var jeg selvfølgelig straks med på at skaffe modeller, make-up, det vildeste undertøj, sex udstyr og så ellers af sted til en syn Sjællandsk gods for at optage. Vi var 2 dage om optagelsen med de mest kompetente mennesker og de cooleste modeller. Mega god energi og vi var alle “total game” for the good cause. Det var en kæmpe fornøjelse at arbejde sammen med Jeppe Rønde som instruktør og Makker som filmfotograf… de er lige kommet hjem fra Cannes og hhv. vundet en bronze og en guld Cannes Lion. Kæmpe tillykke I 2 verdensklasse filmfolk, begge fra Bacon. Jeg er ydmyg og stolt af at være en del af filmen. Puds glassene og se med her, du vil både opleve hede drenge drømme, ladyboys og et bordel at letpåklædte skønheder:  Come4 filmen af Jeppe Ronde (som han hedder i udlandet).

Justin Bieber screeming manic

Da min “svigersøn” kom til Danmark for at spille var det i Horsens og vi fik ikke billetter. Min datter der dengang var 12 år gik nærmest i sorg og det var ubærligt at se på. De fleste af hendes veninder havde været med deres forældre i Jylland for at høre og se ham. Jeg havde selv lige mødt Dalai Lama for anden gang og han er det eneste menneske i verden (måske lige bortset fra Nelson Mandela) som jeg kan blive helt mundlam og starstruck overfor. Jeg har selv været den vildeste koncert rytter og ikke stået tilbage for Roskilde Festivaler, har også været en del backstage og rejst rundt med Depeche Mode da de var “the shit” i 80´erne. Så jeg kan udemærket sætte mig ind i min datters sorg. Så resolut fandt jeg Justin Biebers tourplan og fik billetter til Milano. Afsted med os to tøser på den mest forrygende forlængede weekend. Nu kommer svigersønnen igen til Danmark, men har imellemtiden fået så fine fornemmelser at han er checket ind på Hotel Sct Petri, aii helt ærlig, Jeg står klar med højt belagt smørebrød, frikadeller og rødgrød med fløde, da “lillepus” da skal fedes lidt op med danske retter???

Til alle Jer der er så heldige at få Jeres livs oplevelse i Parken i København i morgen, så kommer i til at høre en ung mand, styre rundt med salen, være sympatisk, proffessionel, musikalsk, pisselækker (set med 14 årige øjne) og bare alle penge værd. Husk ørepropper, for gud og tinitussens skyld. Hør her hvorfor: Og bed så iøvrigt JB om at komme lige hjem.