16 # Rinpoche Lakha Lamas velsignelse af en munk.

Imorgen vil jeg fortælle dig om Rinpoche Lakha Lamas velsignelse af alle børnehjembørnenen og de 300 beboere i flytningenlejren, Jorpati. Men lige nu skal du møde denne ældre herre som kom langvejs fra, da han havde ladet sig fortælle at Lamaén fra hans hjemegn i Tibet var i nærheden. Han sad pænt og ventede i skyggen til Lakha var færdig med at spise. Det var stor gensynsglæde, de grinede og holdte i hånd, som det bør sig på bedste tibetansk vis. Til slut afleverede munken en kuvert (med penge) til Lakha for at vise sin taknemmelighed og Lakha afleverede så meget diskret en kuvert til munken. Så udvekslingen går muligvis ud på et, men det er energien i den anerkendende udveksling, som er så smuk. Det var i sig selv rørende at opleve mødet imellem de 2 vise mænd, men også at se alle de unge 2. generationsflytninge fra Tibets ydmyghed imod denne ældre herre. Alle der kom forbi hilste, bød på the, mad og en snak og havde den største respekt og ydmyghed overfor munken. Een ting er at han er munk, hvilket i sig selv er meget respektfuld blandt buddhisterne men han repræsenterer jo også Tibet, som det var før besættelsen for over 50 år siden. Jeg blir selv helt varm om hjertet ved at se på mine billeder igen.

Ingen kommentarer »

No comments yet.

Leave a comment