Deler du din viden ?

Vi ligger alle inde med kæmpe ressourser, lagret i vores hjerner, en del skal vi ikke bruge til noget som helst men hvad med den del vi ikke selv forstår at bruge direkte i vores arbejde, forskning, research eller lign. Er der mon andre der kunne få glæde at den viden og hvordan gør man ? Måske ville den viden du ligger inde med kunne bruges ved at du connecter med ganske få andre personer, som forstår din hjerne, din tankegang, forstår at bygge bro mellen det du har lært og lagret men måske ikke fået kommunikeret eller produceret.

Idéen med min blog, er bl.a. at jeg gerne vil dele mig og min sparsomme viden, ja her taler vi jo ikke om forskning på noget klogere plan (og lige præcis forskning er en svær ting at dele) hvem vil ud med detaljer og mulige patenter til gud og hver mand !!! Nej, min viden er ikke anderledes end den alle andre ville kunne skabe sig, jeg kommer tilfældigvis bare meget omkring, er meget nysgerrig og meget lidt privat. Og ja, det er et skidegodt afsæt for at blogge, for det handler nemlig om at dele sig, at fortælle alle der måtte gide at klikke ind, om de ting jeg oplever. Og synes du at det er et rasende uinteressant liv jeg lever eller formidler, ja så er du ude på 2 sekunder og det har ikke kostet dig noget. Du har nu ikke engang muligheden for at ærgre dig over at have købt et magasin til f.eks. 45 kr. og følt dig snydt, fordi du ikke blev underholdt eller oplyst.

Jeg er blevet opfordret til at lave min egen blog i mange forskellige sammenhænge igennem de sidste 3 år. Må indrømme at jeg i starten ikke helt vist hvad ordet, blog betød og må samtidig tilstå at jeg ikke læser andres blog. Ikke for at være hoven, men jeg når det sku bare ikke…jeg er jo ude i livet og når jeg ender på computeren er det for at loade billeder ind og checkke mails, så jeg når ligesom aldrig rigtigt at surfe rundt. Så min viden stammer helt og adeles fra det virkelige liv, out there 🙂 de gode samtaler, mødet med fremmede og øjet der ser, gerne igennem mit kamera, som er min tro følgesvend. Altid har jeg haft et lommekamera med mig ( i nogle kredse omtalt som facebook kameraet) og taget afsindig mange billeder, mest fordi jeg ikke kunne lade være. Og nu forstår jeg hvorfor….fordi jeg skal DELE dem med dig. Håber at du nyder det visuelle og bliver inspireret.

Her til aften var jeg til møde vedr. at dele sin viden via sociale medier. Nogle mente at det var et flere år gammel buzz-word, for andre var det helt nyt. Vi var en samlig af ca. 40 medie freaks, som hver især bruger sociale medier i forskellige sammenhænge. 4-5 stykker var top professionelle og andre brugere på enkelmands firmaplan. Vi havde 2 timer til rådighed og fik diskuteret hvorvidt vi kommer ordenlig ud med vores budskaber, om det er muligt at samle alle sociale medier i én platform. Om man skal være på alle steder eller holde sig til ét netværk. Hvordan kan vi udnytte hinandens viden og er folk generelt klar til at forstå at med deling bliver 1+1=3. Vi smed om os med ord som; web 3.0, flicker, simple mind, dripple, next practice, sharing is giving, possible actions, together we are all, twitter,  web 4.0, social confrence skype osv.

Buttom line er: at det er ikke så sindsyg meget anderledes end når din mor (over hækken til naboen) delte en opskrift på en lækker hjemmelavet sufflé, hvor hun havde luret hemmeligheden af, så den ikke klaskede sammen, idet hun tog den ud af ovnen. Og det var dét, altså tricket hun gerne ville dele så alle hendes venner, så de  ikke skulle slås med samme problem, når hun nu havde regnet den ud.

If you get it-share it!

Læs mere her: www.socialmediaclub.org og www.republikken.net

2 Comments »

 1. Julia

  30. marts 2010 — 12:55

  HURRRRAAAAAAAAAAAAA – Linker straks! Kram

 2. Charline Skovgaard

  6. april 2010 — 00:11

  Tak tak…altid dejligt med nogle links…
  Knuser og god tur…..

Leave a comment