19 # Buddhistiske bedeflag

Overalt hvor der er tibetanske flygtninge hænger der bedeflag. Det er det smukkeste og roligeste syn, synes jeg. Bedeflagene symboliserer tibetanske buddhistiske bønner, i form af skrevne mantras som senders med vinden. Flagene bliver oftets skiftet 3 dage efter Losar (Tibetansk nytår) eller ved andre vigtige hellige begivenheder. Hver farve symboliserer een af de 5 elementer og hænger altid i en bestemt rækkefølge. Blå- himmelrummet, hvid-vand, rød-ild, grøn-luft eller ilt fra træet og gul-jord. Normalt ser man dyr på flagene, som ifølge buddhismen er beskyttende; drage, garuda, tiger og sneløve.

I hele min sommerhus have hænger der bedeflag og jeg er så glad for at jeg tog en masse med hjem, så jeg nu kan få de sol skadede og sne jordslåede udskiftet. Hvis du gerne vil dekorere din stue, have, eller bruge de bittesmå papirsguirlander på juletræet så finder du dem i denne webshop:-)

Ingen kommentarer »

No comments yet.

Leave a comment