Elektrisk køreglæde

Jeg har besluttet mig for at skifte min elskede gamle spand ud med en ny lille enkel sparsommelig og ikke mindst bæredygtig bil. Mit forbrug er mest fragtning af mig selv rundt til møder og fylde op med rekvisitter og tøj til fotooptagelser, privat børnetaxa kørsel og de længere turer til sommerhuset nordpå, ca. en times kørsel væk. Da jeg bor meget centralt på Vesterbro og har studie lige over cykelbroen på Bryggen kan det umuligt betale sig med andet en min lille Jopo bycykel, især fordi cykling er mega bæredygtigt for mig selv og miljøet. Men min drøm har i mange år gået på en hybrid bil, dog har hverken størrelsen på sådan en, udbudet eller prisen været til at komme i nærheden af. Jeg har 4 unger, hvilket ikke hænger sammen med el eller hybridbiler, da batteriet ofte fylder så meget at der ikke kan sidde 3 børn på bagsædet. Nu er min ældste flyttet for sig selv og NU skal det være. Jeg har i den forgangne uge snakket med Clever vedr. strøm til bilen og de muligheder som er, for en bruger som mig. Vi blev enige om at Opel Ampera nok var det rette…..så her er jeg så instaleret i een af slagsen og hold nu kæft en køreglæde. Den er fuldstændig lydløs, kører som var den på luftpuder, helt smooth som et spaceship. Jeg har kun gode ting at sige om bilens egenskaber. Dens udseende er meget batmobil efter min smag men, når man sidder i den er det ren nydelse. Jeg har plads til mine 3 piger, masser af baggage rum, den veksler over på benzin motor når de ca 60 km strøm på batteriet er brugt, så der er ingen stress med at nå frem, hvilket er det springende punkt for el kørere, kan jeg forstå. Nu skal jeg bare have Københavns Kommune til at forstå at vi skal have nogle el standere i nærheden af min bopæl, da jeg måtte tanke strøm ca 800 m fra min gadedør og det bliver man jo træt af i længden. Selvom jeg startede ud med at være total idealistisk og helt tændt….men kan godt se at jeg skal vente lidt eller lægge press på rent politisk. Hmmmm…! Det bliver nok det sidste, for jeg VIL bare have en el bil.

3 Comments »

 1. Stella Dea

  12. august 2012 — 11:49

  selvfølgelig skal der da være mere el tilgængeligt i midtbyen. det er jo for pokker der der virkelig er brug for de små miljøvenlige elbiler. Andet giver jo ikke mening. Den bil klæder dig virkelig fint.

 2. Charline Skovgaard

  13. august 2012 — 08:56

  Ha ha, synes du….jeg elsker ellers at sidde højt i en jeep agtig bil….. men jeg blev så fortryllet af denne….helt lydløse vidunderlige hybrid:-) Du skulle tage og prøve en tur 🙂

 3. Stella Dea

  13. august 2012 — 13:50

  Du ligner da en totalt cool Bond babe på vej ud i rummet på nye eventyr. Jeeps og den slags kan du have på din ødegård. El batmobilen passer til vesterbro og lydløs snigen sig rundt til de andre bydele/broer på hemmelige missioner. Møder jeg sådan en vogn, vil jeg fluks prøve den.

Leave a comment