Hjemmebagte Luciabrød

Luciabröd kalder man de små lystigt snoede safranbrød, der i Sverige serveres i forbindelse med luciaoptoget den 13. dec. Allerede den 12. starter festlighederne med forberedelser, og om natten ved det første hanegal trådte husets smukkeste pige ind til de sovende karle. Hun var klædt i hvid kjortel med et rødt slærft om livet og på hovedet havde hun en krans, der blev bundet af tyttebærris. I kransen var fastgjort levende lys, der skulle gerne være ni i tal. Luciabruden medbragte glögg eller kaffe og brød hertil, brødet var luciakattor eller lucisbrød. Det blev tændt op i hele huset, dyerne fik ekstra foder, og så snart folkene var kommet i klæderne, blev der serveret frokost, som alle deltog i.

2 Comments »

 1. Mariakaisa

  14. december 2010 — 14:31

  Hold da k**t hvor ser de lækre ud, du havde da glemt nogle i går til Wedels make-up kursus ;0) Skønt at se dig
  juleknus

 2. Charline Skovgaard

  2. april 2011 — 16:11

  aiiii, så må jeg igang med at bage igen….eller kan du vente til næste Lucia ?

Leave a comment